VI HOLDER SOMMERLUKKET FRA 12/7 TIL 29/7 | Ordrer afgivet efter 11/7 kl. 12:00 vil først blive behandlet fra 29/7.

VI HOLDER SOMMERLUKKET FRA 12/7 TIL 29/7 | Ordrer afgivet efter 11/7 kl. 12:00 vil først blive behandlet fra 29/7.

Showroom er lukket
Maling

Tapet-Cafe er stolt forhandler af mærket Farrow & Ball, der med sine rødder i den engelske designtradition giver en helt særlig personlighed og æstetik til dit farvevalg.

Med fokus på din indretning finder vi den rette farve til dine vægge, gulve, lofter og træværk, uanset om det drejer sig om et par rum i en lejlighed, et hus eller en total farveplan til et større projekt.

Uanset størrelsen af dit projekt, hjælper vi med at finde de toner, der passer til din personlighed, din indretning og den stemning du ønsker at skabe.

Lad dig inspirere

Udforsk hvordan vi har brugt farver i vores projekter nedenfor.

Værd at vide om maling
Farver
Når man skal vælge farver, skal man forholde sig til arkitekturen, rummenes placering og deres lysforhold. Tapet-Cafe har specialiseret sig i at rådgive og udarbejde farveplaner der tager hensyn til disse forhold.
Finish
Når du har valgt farve, skal du vælge den finish du ønsker din maling i. Valg af finish afhænger af hvad du skal male og hvilket visuelt udtryk du ønsker.
Grunder
Det er en fordel at bruge grunder under din maling. Brugen af grunder har meget at sige i forhold til slutresultat, dækkeevne og holdbarhed.
Forbrug
Når du har valgt farve, finish samt grunder, skal du estimere hvor mange liter maling du skal bruge.
Farveprøve
Inden du beslutter dig endeligt for hvilke farver du ønsker, kan det være en stor hjælp at købe et par farveprøver og male dem op.
Lysreflekterende pigmenter

Farrow & Ball sætter en ære i at bruge naturlige pigmenter i deres maling.

Naturlige pigmenter giver dybere lysreflektion end syntetiske pigmenter, da naturlige pigmenter reagerer kraftigere på lys og reflekterer mere.

Det betyder at maling fra Farrow & Ball skifter udtryk afhængig af lyset, som det skifter fra tidlig, varm morgensol over klart hvidt dagslys til den blå time hen på aftenen.

Naturlige pigmenter gør så at sige at farvens udtryk er dybere og giver et mere levende spil.

 

Maling med dybde og kompleksitet

Maling fra Farrow & Ball indeholder langt mere pigment end andre malinger.

Maling af lavere kvalitet har oftest færre pigmenter. Det giver en maling, der er tyndere og ikke dækker så godt, men også en maling med et mere fladt udtryk.

Det høje pigmentindhold i Farrow & Ball’s maling giver både en mere tyk, dækkende maling, men også en maling der fremstår mere kompleks, levende og med interessant dybde.

Tidsløse farver

Farrow & Ball udviklede oprindeligt maling til bevaringsværdige huse i England; godser, herregårde og manor houses.

I dag bruges malingen også til moderne ejendomme og nybyggeri.

Vi er stolte af, at repræsentere et produkt og en farvepalette som i sandhed er tidsløs.

 

Farvernes navne

Farverne fra Farrow & Ball har små finurlige historier, tilknyttet sig hvilket giver malingen endnu et lag.

F.eks. er farven Lulworth Blue opkaldt efter det smukke blå vand i Lulworth Cove i Dorset, England.  Farven Manor House Grey tager sit navn fra de fine engelske herregårde.

Oxford Stone er inspireret af de fine huse, som findes i Cotswold landbyerne i Oxfordshire og farven Pavilion Grey, en klassisk mellemgrå Gustaviansk tone – blev oprindeligt skabt til en skræddersyet pavillon, men minder også om en elegant svensk farve fra det 18. Århundrede.

 

AfspilPause
00:00 / 00:00
Lyd fraLyd til
Afspil Film
Minutter Sekunder
En tilpas mængde valgmuligheder

I modsætning til mange andre farvesystemer, hvor der kan være overvældende mange farver, indeholder Farvekortet fra Farrow & Ball altid blot 132 farver.

Farvekortet varierer fra år til år, men de 132 farver der vises er altid nøje udvalgt og afstemt så de passer sammen – og det gør valget af en smukt farve nemt og overskueligt.

 

Arkivfarver og andre særlige farvekort

Foruden de 132 farver, har Farrow & Ball et arkivfarvekort indeholdende mange ekstra farver.

Farrow & Ball har også farvekort baseret på temaer, som for eksempel California Collection udviklet af designer Kelly Wearstler, der er inspireret af Californiens tågede kyster, palmeflankerede gader og støvede ørkenmotorveje.

Tapet-Cafe er stolte af, også at have udviklet et farvekort i samarbejde med Farrow & Ball. Det kan du læse mere om herunder.

Tapet-Cafe Opdateringer
3 år siden
The Nordic Edit

The Nordic Edit består af 24 Farrow & Ball-farver der hylder Skandinaviens farver. Farverne er udvalgt og sammensat af Jannik Martensen-Larsen, indehaver af Tapet-Cafe.

Farverne afspejler Skandinaviens åbne landskaber og byer, kunstværker af skandinaviske designere og kunstnere, københavnske byhuse, grønne sommerplæner og ikke mindst, det umiskendelige klare nordiske lys.

Ud over de hvide og grå toner, vi traditionelt forbinder med Skandinavien, omfavner The Nordic Edit også mere dristige og uventede nuancer fra både Farrow & Balls hoved farvekort og fra deres arkiv.

Skandinavien byder på mange fantastisk farver – The Nordic Edit af Tapet-Cafe for Farrow & Ball er en hyldest til dem.

 

The Nordic Edit

Lad dig inspirere af hvordan vi har brugt The Nordic Edit i projekterne nedenfor.

Ofte stillede spørgsmål
Kan jeg købe Farrow & Ball andre steder i Danmark?

Tapet-Cafe er, sammen med Kvanüm, de eneste officielle Farrow & Ball forhandlere i Danmark.

Hvis andre butikker hævder at sælge Farrow & Ball er det derfor desværre ikke ægte Farrow & Ball maling. Malingen er i så fald et kopiprodukt.

Udfordringen hermed er, at kopiprodukternes farver sjældent fremstår korrekte og at produkterne sjældent rummer samme høje indhold af kvalitetspigmenter. Dertil er det naturligvis også ulovligt at markedsføre og sælge varer under et falsk brandnavn.

Du kan altid kende Farrow & Ball maling på deres karakteristiske metaldåser.

Forhandler I andre maling produkter end Farrow & Ball?

Nej, vi forhandler kun Farrow & Ball. Vi kan dog rådgive i andre farvesystemer også, f.eks. Pantone, NCS og RAL.

Kan jeg få oplyst farvekoden til en Farrow & Ball farve – fx Pigeon no. 25?

Nej, vi kan desværre ikke oplyse farvekoder på Farrow & Ball farver. Mange malinger blandes efter NCS, RAL eller andre systemer. Farrow & Ball blandes ikke efter et sådan kodesystem.

Kan I rådgive i andre farver end Farrow & Ball?

Vi foretrækker at rådgive i Farrow & Balls farvekort, men vi har masser af farveekspertise i vores designteam, og kan derfor også rådgive i andre farvesystemer som f.eks. RAL, NCS og Pantone.

Hvad koster malingen?

Du kan finde priser på malingen på vores webshop.

Kan jeg male på træværk/metal/murværk med Farrow & Ball maling?

Ja, du kan få malingen til alle typer af overflader. Læs mere om de forskellige typer maling vi tilbyder under Værd At Vide.

Hvilken glans maling skal jeg bruge til mine vægge?

Læs mere om glanstyper i Værd At Vide.

Kan jeg male mit badeværelse med Farrow & Ball maling?

Vores Modern Emulsion (glans 7) er velegnet til de fleste rum hvor der er brug for højere slidstyrke, eller som bliver udsat for vand og rengøring. Det er dog ikke en decideret vådrumsmaling, så den anbefaler vi ikke i vådrumszoner.
Læs mere om glanstyper i Værd At Vide.

Kan jeg male mit køkken og køkkenskabe med maling fra Farrow & Ball?

Ja, vi tilbyder maling der kan anvendes til dette. Vores Modern Emulsion (glans 7 vaskbar) vægmaling vil vi næsten altid anbefale til køkkenvægge, og vores Modern Eggshell (glans 40 indendørs træ- og metalmaling) anbefaler vi til køkkenskabe og bordplader.

Kan jeg male mit gulv med maling fra Farrow & Ball?

Ja, vores maling Modern Eggshell (glans 40 indendørs træ- og metalmaling) er faktisk udviklet som en decideret gulvmaling.
Læs mere i Værd At Vide.

Hvor langt rækker malingen fra Farrow & Ball?

Læs mere om dækkeevne i Værd At Vide.

Kan I hjælpe mig med at beregne hvor meget maling jeg skal bruge?

Ja, vi hjælper meget gerne med at estimere forbruget af maling til dit projekt. Oplys venligst antal kvadratmeter overflade der skal males, eller supplér evt. med plantegninger eller lignende og send det til os på en mail.

Skal jeg grunde før jeg maler? Også selvom jeg skal male f.eks. hvidt ovenpå hvidt?

Vi vil altid anbefale at man grunder før man maler, uanset hvilken farve man vælger at male med efterfølgende.
Læs mere om grunder i Værd At Vide.

Kan man reparere og plette på vægmalingen?

Som udgangspunkt kan man ikke.
Vi vil altid anbefale at male hele vægarealer for at få det flotteste udtryk, men kontakt os gerne med et konkret eksempel/projekt og vi kan vejlede dig bedst muligt.

Hvor lang tid skal malingen tørre?

Du kan finde al information om tørretid i Værd At Vide.

Jeg har uåbnet maling til overs fra mit projekt, kan jeg returnere det?

Som udgangspunkt tager vi kun maling retur hvis det er købt på vores webshop.
Returretten gælder indenfor 14 dage af dit køb, så længde malingen har været opbevaret korrekt, er uåbnet og ubeskadiget.

Jeg har fortrudt den farve jeg har valgt, og jeg har allerede åbnet spanden. Er det muligt at returnere eller bytte malingen?

Nej. Er spanden allerede åbnet, kan vi desværre ikke tage den retur.

Jeg har en spand til overs fra mit projekt. Hvor lang tid kan jeg opbevare den uden der sker noget med malingen?

Vi anbefaler at malingen anvendes inden 6 måneder fra købsdatoen.
Umiddelbart kan malingen sagtens holde sig længere, men vi kan desværre ikke garantere for malingens beskaffenhed efter udgangen af de 6 måneder.

Malingen skal beskyttes mod frost og ekstreme temperaturer, og opbevares ideelt set i stuetemperatur. Kontakt os på mail og vedhæftet billeder af spandens stegkode samt malingen, hvis du er i tvivl om din malings tilstand.

Kan man sprøjtemale med Farrow & Ball maling?

Ja, malingen kan godt sprøjtemales på flader.

Vær dog opmærksom på at forbruget af maling er højere ved denne metode. For dysestørrelser og tryk, da henviser vi til de enkelte typer malings Produktrådgivningsblade på Farrow & Balls hjemmeside.

Kan jeg få malingen tilsendt?

Ja, vi leverer gerne malingen direkte til en adresse efter dit ønske. Der vil være fragtomkostninger, som er afhængig af ordrens størrelse. Benyt vores webshop og se fragtpriser for din ordre der.

Du kan altid vælge af afhente din maling på vores firmaadresse i Gentofte uden beregning.

Hvor kan jeg se farverne fra Farrow & Ball?

Du kan se alle farver i vores webshop.

Ønsker du at se farverne i virkeligheden frem for på skærmen, er du velkommen i vores showroom. Her har vi malet mange farver op, ligesom vi har større opstrøg af samtlige farver. Farvekort og farveprøver kan også rekvireres i vores showroom.

Kan jeg få tilsendt et farvekort?

Du kan bestille et farvekort i vores webshop.

Kan jeg købe farveprøver?

Du kan bestille farveprøver i vores webshop

Hvor lang er leveringstiden?

Vi har ikke alt maling på lager, men levere det meste indenfor 1-3 hverdage.
Ved større projekter anbefaler vi at man bestiller minimum 1 uge før malingen skal bruges.

Har I lyst eller mulighed for at sponsorere maling til mit projekt?

Vi sponsorer helt eller delvist maling til nogle museer, institutioner, gallerier og udstillinger der er offentlige tilgængelige.
Vi indgår også PR-samarbejder.
Kontakt vores presseansvarlige og her mere om mulighederne.

Hvor kan jeg finde sikkerhedsdatablad og produktrådgivningsblade på malingen fra Farrow & Ball?

Du kan enten rekvirere dem på email fra os ved at skrive til info@tapet-cafe.dk eller downloade dem på dansk via følgende link: https://www.farrow-ball.com/product-advice-sheets

Jeg oplever problemer med malingen og er ikke tilfreds med resultatet, hvad skal jeg gøre?

Hvis du oplever problemer med et af vores produkter, skal du altid henvende dig til os så hurtigt som muligt.

Send en mail på info@tapet-cafe. og vedhæft billeder af de problemer du oplever, samt et billede af den relevante spand maling og dennes stregkode (der fremgår batchnummeret som vi skal bruge ved en evt. reklamation).

Gem også gerne spanden med maling, uanset hvor lidt der måtte være tilbage.

Vi anbefaler altid at man gennemlæser de relevante produktrådgivningsblade på det anvendte produkt, som kan findes via linket her: https://www.farrow-ball.com/product-advice-sheets]

Vi gør opmærksom på, at vi ikke kan holdes ansvarlige for utilfredsstillende resultater grundet forkert eller mangelfuld påføring.

Skal vores designere hjælpe dig med at vælge farver til dit indretningsprojekt?