VI HOLDER SOMMERLUKKET FRA 12/7 TIL 29/7 | Ordrer afgivet efter 11/7 kl. 12:00 vil først blive behandlet fra 29/7.

VI HOLDER SOMMERLUKKET FRA 12/7 TIL 29/7 | Ordrer afgivet efter 11/7 kl. 12:00 vil først blive behandlet fra 29/7.

Showroom er lukket
Belysning

Tapet-Cafe tilbyder et stort sortiment af dekorative lamper der spænder fra det klassiske til det moderne, udført i tidløst design og lavet af udsøgte materialer som marmor, alabast, messing, krom og glaseret porcelæn.

Lamper

Vores udvalg af lamper består af lysekroner, bordlamper, væglamper, gulvlamper, plafonder, skrivebordslamper, sengelamper, bibliotekslamper og adskillige andre lamper.

Vi kan også levere udendørs belysning, som kan lyse din facade op i vintermørket eller skabe en hyggelig stemning i smøger, gårdhaver, orangerier og drivhuse.

Leverandører

Vores leverandører er primært engelske lampeproducenter, men også flere skandinaviske og sydeuropæiske producenter har fundet vej til vores sortiment.

Vores udvalgte leverandører er blandt de dygtigste og vi kan bl.a. fremhæve Vaughan Designs, som vi har agentur på i Danmark, og dertil brands som Hector Finch, Collier Webb, Andrew Martin, Julian Chichester og Flos, men vi forhandler mange flere.

Lys og mørke

I Norden er der mørkt store dele af året og derfor har nordiske designere i generationer arbejdet med at lade mekanisk lys komplementere dagslyset.

Når vi indretter, fokuserer vi også på at arbejde med lyset og at balancere lyset med mørket på en smuk måde, således at der skabes varme og en sanselig stemning både inde og ude.

Lad os rådgive dig

I Tapet-Cafe har mange års erfaring med at rådgive om lyssætning. Vi tilbyder båder salg af lamper enkeltvis, men også rådgivning og udarbejdelse af belysningsplaner i forbindelse med projekter.

Lampeskærme

Siden elpæren blev lanceret i slutningen af 1800-tallet, har designere i hele verden arbejdet på at blødgøre lyset gennem skærme.

Lampeskærme lukker af for den skarpe, direkte lyskilde og sikrer at man undgå blænding og meget kontrastfulde skygger.

Lys og skygge er vigtigt at forholde sig til når man indretter og brugen af forskellige typer skærme indgår derfor som et vigtigt element i vores projekter.

Jagten på det bløde lys – skærme af tekstil

Der findes et utal af flotte skærme i mange materialer, f.eks. tekstil, glas, papir, porcelæn, onyx, metaller, læder, akryl og mange flere.

Hos Tapet-Cafe har vi specialiseret os i skærme lavet af tekstil.

Tekstil er ideelt til at opnå et blødt, indirekte lys, det kan plisseres, foldes og lamineres ligesom tekstil er et dekorativt element der fås i utrolige mønstre og farver.

Typer af tekstilskærme

Skærme i tekstil grupperes ofte i tre grupper. Plisserede, foldede og laminerede.

De flotteste skærme med den fineste finish laves i hånden, enten foldet, plisseret eller syet i hånden.

Håndfoldende og -syede lampeskærme er i dag en sjælden ekspertise. Håndværket findes ikke mange steder mere, men få steder holdes det stadig i hævd, f.eks. hos Tapet-Cafe via vores in-house kollektion af foldede skærme designet af Helene Blanche, hos danske Le Klint samt hos flere af vores engelske leverandører.

Vælg selv tekstil

Tekstilbiblioteket i vores showroom rummer mange smukke silke- og hørkvaliteter der er ideelle til lampeskærme.

Sammen med vores designteam, kan du designe dine egne skærme, eller vælge blandt dem vi har produceret på forhånd.

Se et udvalg af færdiglavede skærme her

Værd at vide – om skærme
Typer af skærme
Lampeskærme fås i mange materialer, men hos Tapet-Cafe er vi eksperter i skærme af tekstil. Tekstilskærme fås enten foldede, laminerede og plisserede. De har været deres egenskaber og udtryk.
Faconer
Nogle faconer af skærme vedbliver at være populære når der indrettes. Det gælder den klassiske kegleform, den tidløse empire-form, cylinderen, pumpkin-formen samt den moderne drum-form.
Valg af tekstil
Typen af skærm og form, bestemmer hvilket tekstil der kan vælges. Hør og silke giver ofte de smukkeste skærme. Farven på tekstilet bestemmer også hvilket lys der kastes og dermed hvilken stemning der skabes.
Skal vi hjælpe dig med at finde eller få lavet en lampeskærm?