VI HOLDER SOMMERLUKKET FRA 12/7 TIL 29/7 | Ordrer afgivet efter 11/7 kl. 12:00 vil først blive behandlet fra 29/7.

VI HOLDER SOMMERLUKKET FRA 12/7 TIL 29/7 | Ordrer afgivet efter 11/7 kl. 12:00 vil først blive behandlet fra 29/7.

Showroom åbent indtil 16:00
Tekstiler

Tages alt i betragtning kunne vi med et smil på læben hævde, at vores firmanavn; Tapet-Cafe måske ikke yder vores arbejde med tekstiler fuld retfærdighed.

Navnet røber ikke til fulde, at tekstiler med årene er blevet et centralt element i vores arbejde, helt på lige fod med tapeterne.

Et toneangivende instrument

Tekstilerne er centrale i den æstetik vi står for hos Tapet-Cafe.

Indretning er en komposition af talrige elementer og hos os indgår tekstilerne i vores indretningsprojekter og i de fleste af vores faglige specialer; når vi syr gardiner, polstrer møbler, tilvirker lampeskærme, syr sengemiljøer, bygger foldeskærme og laver vægbeklædninger.

Vores tekstilsortiment

Gennem årene har vi opbygget et eksklusivt sortiment af boligtekstiler.

Vores udvalg rummer mere end 6000 forskellige designs og kvaliteter, og vi samarbejder med over 200 internationale tekstilleverandører som alle leverer enestående kollektioner skabt af dygtige tekstildesignere, vævere og printere.

 

 

 

Vores tekstilsortiment rummer alt fra blok-printede og håndmalede tekstiler, ekstravagante vævninger, klassiske broderier, franske håndvævede chenillekvaliteter, italienske uldvarer og ensfarvede, florlette hørkvaliteter.

Læs om vores mest anvendte tekstilkvaliteter nedenfor.

Hør

Hør er en af de kvaliteter vi holder meget af at arbejde med. Hør har en naturlig, ren lethed over sig. Interiør syet med hør er både poetisk og minimalistisk i sit udtryk, hvorfor kvaliteten egner sig særligt godt til både klassiske og moderne indretninger.

Vævningen tillader både smukke lysglimt at skinne samt let brise at strømme igennem, hvorfor hør er er særdeles velegnet kvalitet til gardiner. Hør er derudover kendt for at bestå af en stærk fiber, hvorfor interiørelementer syet i hør, f.eks. gardiner, sengetæpper, duge mv. holder i lang tid. De stærke fibre er også årsagen til hør’ens udsøgte struktur.

Bomuld

En let kvalitet som bomuld kan, ligesom hør, også være elegant hvis der ønskes et minimalistisk, tidløst og moderne udtryk. Vævningen er ofte tæt og fin, endog åndbar og derfor behagelig af røre ved. Bomuldskvaliteter fås også i et væld af skønne motiver og mønstre.

Blonder

Blonder består af en tæt fintrådet tekstilkvalitet, ofte vævet af bomuldstråde. Kvaliteten er dekoreret med smukke detaljerede mønstre.

Kvaliteten har et romantisk, fornemt og feminint udtryk, og har derfor traditionelt været brugt til gulvlange, florlette gardiner i balsale og saloner i Europa. I Danmark ses denne type gardiner f.eks. på Rungstedlund og Ordrupgaard. I forbindelse med Ordrupgaards nylige restaurering, har Tapet-Cafe genskabt gardinerne i museets sale efter historisk forbillede.

Blonderne findes som metervare, men også vævet i paneler på specialmål, således at de smukke mønstre kan tilpasses vinduespartiernes dimensioner.

Blonderne har også sin plads i moderne indretninger. Den lette, bløde og transparente tekstil lader sig let bevæge af en brise og lader let solstråler skinne igennem. Blonder er derfor ideelle til gardiner i orangerier, lysthuse, delikate showrooms, butikker og sommerhuse, hvor den kan give et elegant og drømmende udtryk.

Voile

Det franske ord voile oversætter til slør på dansk. Kvaliteten har netop karakter af et slør; fin, blød, transparent og meget delikat. Kvaliteten har derfor traditionelt været brugt til at skabe diskret afskærmning for indkig i de mere private dele af boligen som køkkener og badeværelser.

Voile ses oftest i lyse, sarte farver og ofte dekoreret med små, fine mønstre som prikker, blomster, striber mv.

Vores egen in-house kollektion Helene Blanche Fabrics & Wallpapers indeholder en Drop voile-kvalitet.

Damask

Damask er en tæt og fintrådet vævet tekstil. Tekstilet overflade er dekoreret med karakteristiske reliefmønstre, dannet skiftevis af vævningens blanke og matte overflader. Damask blev traditionelt vævet i silke, men fås i dag i hør, uld og andre kunststoffer. Det karakteristiske reliefmønster kan både fås i monokrome, tofarvede og polykrome farvepaletter.

Damaskkvaliteten har stærke historiske rødder. Væveteknikken har sin oprindelse i Kina. Via Silkevejen bevægede den sig med tiden til Damaskus i Syrien hvor lokale vævere i stor stil tog teknikken til sig (deraf navnet). Fra Syrien spredte væveteknikken sig til Sydeuropa og dernæst nord på til Holland. Fra Holland blev den med tiden gjort tilgængelig for resten af verden.

Damask har altid været en eksklusiv vare der har nydt stor popularitet og efterspørgsel. Den har været brugt mange steder i indretningen, f.eks. til duge og stofservietter i spisestuen samt til sengelinned i soveværelset. Damask bruges også til polstring af dekorative stole, sofaer, vægbeklædning mv.

Velour

En kraftig kvalitet som velour kan skabe en behagelig tyngde i indretningen. Velour egner sig f.eks. godt til at skabe gardiner der både udtrykker seriøsitet, tæthed, format og dramatik for at give god akustik. Velourens karakteristiske luv gør kvaliteten både blød og taktil, da dens overflade syner forskellig afhængig af hvordan lyset falder på tekstilet.

Velour er optimal til dekorative interiørelementer som gardiner, puder, hynder, sengegavle og kan også benyttes til samt til polstring af møbler.

Uld

Uld er en klassisk kvalitet bestående af bløde og varmegivende naturlige fibre. Uld er ideel hvis man ønsker at skabe en rar og behagelig tyngde i indretningen. Uld er optimal til polstring af møbler, særligt stole, lænestole og sofaer. Uldens fibre er meget formbare og kan fås i både vævede og kogte kvaliteter, smukke på hver deres facon.

Uldkvaliteter kommer i mange farvepaletter; neutrale paletter indeholdende f.eks. råhvid, beige, grå og nougatfarvet. Paletter bestående af jordfarver som brændt okker, karrygul og terrakottarød. Ligeledes fås ulden også i moderne indfarvninger bestående af klare farver fra hele farvespektret.

Bouclé

Bouclé er en kvalitet med et klassisk, men stadig moderne udtryk. Vævningen af garn, snoet sammen af flere tråde, skiftevis løst og stramt, frembringer den grove, kraftige og meget karakteristiske struktur.

Kvaliteten har et eksklusivt udtryk pga. strukturens kompleksitet, dybde og ejendommelige taktilitet. Bouclé har været en favorit hos franske modehuse i generationer, og i interiørverdenen er den optimal til organiske, skulpturelle designermøbler, f.eks. klassiske danske designikoner.

Bouclé fås i alle farver, men særligt de lysere farver har de senere år vundet popularitet. Møbler polstret heri syner på én gang både bløde og taktile, lidt rå, arkitektoniske og moderne.

Chenille

Chenillens let forhøjede luv sikrer dens rare og eftergivende blødhed. Chenille er derfor en skøn kvalitet at vælge til puder, bløde sofaer med hynder, lænestole og sengegavle.

Chenillefibre har en fin glansfuldhed og denne giver en interessant leg med lyset, afhængig af hvilken vinkel tekstilet betragtes fra. Dette er med til at give et meget taktilt og eksklusivt udtryk i stil med velour; både blødt og dybt. Til forskel fra velour har chenille dog et mere meleret og ikke så ensfarvet look.

Silke

Silke er en kvalitet med historiske rødder der går mange tusinder af år tilbage. Silketekstiler fås i både fine og grove kvaliteter, og fælles for dem, er det særdeles eksklusive, luksuriøse og delikate udtryk de bringer med sig når de bruges som interiør. Silke er indbegrebet af et klassisk og historisk look.

Glansfuldhed er karakteristisk for silkefibre. Fibre giver silken sin blanke overflade som medfører at silketekstiler både gengiver farver fantastisk klart og reflekterer lys på en blød og diffus facon.

Silkestoffer kan være meget smukke på puder og dekorative elementer i boligen, så som antikke stole eller foldeskærme. De tyndeste af silkerne kan også være translucente og er derfor optimale til lampeskærme. Silkernes sarte og lavere modstandsdygtighed overfor brud gør dog, at de er at foretrække til dekorationsmøbler fremfor hverdagsmøbler. Ligeledes mørner og falmer silker ved direkte sollys og de skal derfor gerne fores når de benyttes til gardiner.

Brokade

Brokader er tekstiler med brocheringer, altså tekstiler smykket med mønstervævninger. Brocheringer består ofte af flora, fauna og botanik i fin forening og mønstrene er gerne vævet af tråde i mange farver samt guld og sølv.

Traditionelt har kvaliteten slået en fornem og herskabelig stil an. Bruges brokaden i moderne, legesyge kompositioner, kan den dog også få et dramatisk, eller festligt udtryk. Uanset om stilen holdes klassiske eller moderne, kan brokade giver et dekadent og ekstravagant look med referencer til Franske og Italienske sale og saloner. Brokade er ideel til både vægbeklædninger, gardiner og som polstringstekstil på møbler.

Et team af passionerede og kreative æstetikere

Vi er et team af passionerede æstetikere der nyder den kreative, skabende proces hvor indretninger gradvist frembringes og komponeres for og sammen med vores kunder.

Vi er drevet af at inspirere vores kunder og vi begejstres af den store variation og bredde i vores mange projekter.

Lad vores designteam hjælpe dig

Det kan være en kunst at udvælge og kombinere mange tekstiler og mønstre til f.eks. en hel stue, et helt hus, et hotel eller en herregård.

Vores designere og kreative team begejstres af at dykke ned i vores materialebibliotek, finde tekstiler frem og kombinerer dem på nye måder. De kender og behersker vores store udvalg, og bliver glædeligt overraskede, når gamle eller glemte mønstre lader sig genopdage og indgå i nye projekter.

Vores designere er eksperter i tekstiler, så lad dem hjælpe dig.

 

 

 

 

 

Faglighed

Den kreative proces bringer os glæde og energi, men den bærer ikke langt hvis den ikke underbygges af høj faglighed.

Det kræver stor faglig viden om tekstilkvaliteter og deres egenskaber at mestre hvordan de bedst bearbejdes og bruges.

Der er adskillige faldgruber at tage højde for; Silker der mørnes og bleges i sollys, hør der henholdsvis udvider og trækker sig sammen afhængig af luftfugtigheden, velourens luv der knækker, hvis velouren foldes forkert og sprøde tekstilkvaliteter der ikke tåler træk og let flænges.

Siden Tapet-Cafe blev grundlagt, har vi prioriteret at opbygge en stor faglighed på tekstilområdet og vi sætter en ære i kontinuerligt at vedligeholde og udvide den.

Vores tætte dialog med syersker og møbelpolstrere er også med til at sikre en dyb faglig viden der hele tiden bliver opdateret med de nyeste håndværksmæssige teknikker, metoder og materialer.

Vores in-house tekstilkollektion

I Tapet-Cafe har vi skabt en in-house tekstil- og tapetkollektion.

 

I huset skabes også vores in-house kollektioner, Helene Blanche Fabrics & Wallpapers, designet af Helene Blanche,

Helene Blanche er uddannet tekstildesigner og har siden 2008 designet tekstiler og tapeter til huset.
Kollektionerne er anerkendt for både deres håndværksmæssige kvaliteter og tidsløse designs.

Helene Blanche Fabrics & Wallpapers

Oplev tekstiler fra Helene Blanche Fabrics & Wallpapers

Lad os hjælper dig med at finde det helt rette tekstil til dit projekt.