Showroom åbner 10:00
Vores historie

Tapet-Cafe er en familievirksomhed grundlagt i 1974, som i dag videreføres af anden generation.

Tapet-Cafe skaber interiørløsninger med speciale i gardiner, polstring, tapeter, tekstiler, specialbyggede møbler, belysning, tæpper og maling.

Med 47 års erfaring, er Tapet-Cafe i dag en respekteret, anerkendt og populær institution inden for den danske interiørbranche.

Tapet-Cafe ejes og ledes af Jannik Martensen-Larsen og Helene Blanche.

Helene Blanche, tekstildesigner fra Central Saint Martins, designer dertilTapet-Cafe’s in-house tekstil- og tapetkollektion.

Virksomheden

Tapet-Cafe blev grundlagt i 1974 af Janniks forældre, Charlotte og Keld Martensen-Larsen.

Inspireret af de klassiske parisiske bogcafeer, navngav parret det charmerende lokale på Brogårdsvej Tapet-Cafe.

Tapet-Cafe skulle være et sted hvor kunder og gode venner kunne drikke en kop kaffe og fordybede sig i smukke tapetkollektioner. Deraf navnet.

Huset

Det karakteristiske hus på Brogårdsvej 23 i Gentofte var oprindeligt et mejeri. Her kunne man købe bøttesmør og høre hestevrinsk fra baggården.

I 1974 blev Tapet-Cafe etableret, og huset har siden gennemgået mange forandringer, men de flotte buede vinduer, de store granitsten i vognporten og de hyggeligt knagende gulve er med til at fortælle husets charmerende historie.

I tidens løb har vi overvejet at flytte, udelukkende på grund af pladsmangel, men vi kan ikke få os selv til det. Vi elsker huset. Det er Tapet-Cafes hjem. Det er Janniks barndomshjem, det var her han som dreng gav sine forældre en hånd med i butikken.

De personlige og varige relationer til vores kunder, samarbejdspartnere, medarbejdere og huset er hele ideen med Tapet-Cafe. Mange er kommet i huset i flere generationer. Det rummer så meget historie. Derfor kan vi ikke få os selv til at forlade det. Vi bor her. Her hører vi hjemme.

Kongelig hofleverandør

I 2007 blev Tapet-Cafe tildelt titlen Kongelig Hofleverandør. Huset er meget stolte af denne anerkendelse, og det er en ære og altid en fantastisk glæde at få lov til at indrette og dekorere nogle af Danmarks flotteste ejendomme.

I virkeligheden er vi stolte af den tillid der vises os af alle vores fantastiske kunder. Vi er taknemmelige for at have en loyal og støt voksende kundegruppe, som har tillid til vores smag og håndværk.

Vores in-house brand

Jannik og Helene deler en stor passion for farver og mønstre. Denne passion har sendt dem på udkig efter skønne tekstiler og tapeter i årevis.

Efter mange års søgen, konkluderede parret på et tidspunkt, at de savnede et tekstil- og tapetbrand med et moderne, tidløst udtryk, baseret på en skandinavisk historiefortælling og æstetik. I 2008 lancerede de derfor deres eget in-house mærke i Tapet-Cafe.

Alle kollektioner designes af Helene Blanche, som er uddannet tekstildesigner fra Central Saint Martins i London. Mærket sælges i et stigende antal af særligt udvalgte showrooms i USA og Europa under brandnavnet Helene Blanche Fabrics & Wallpapers.

Besøg Helene Blanche Fabrics & Wallpapers

Nysgerrig på vores arbejde?