VI HOLDER SOMMERLUKKET FRA 12/7 TIL 29/7 | Ordrer afgivet efter 11/7 kl. 12:00 vil først blive behandlet fra 29/7.

VI HOLDER SOMMERLUKKET FRA 12/7 TIL 29/7 | Ordrer afgivet efter 11/7 kl. 12:00 vil først blive behandlet fra 29/7.

Showroom åbent indtil 16:00
Tapeter & Vægbeklædning

Hos Tapet-Cafe er vi passionerede omkring tapet og vægbeklædning og det indgår som et helt centralt element når vi indretter.

I 1974 blev firmaet grundlagt med kærlighed til de klassiske tapeter og vores dedikation til den unikke og personlige vægbeklædning lever stadig i bedste velgående.

 

De smukkeste tapeter finder du hos os

Vi ser hver dag på helt utroligt mange forskellige tapeter. Vi studerer papiret, mønstrene, malingen, farverne og håndværket, alt sammen for at kuratere det mest eksklusive udvalg af tapet kollektioner.
Udover at råde over et omfattende tapet bibliotek har vi en høj faglighed og teknisk viden om tapeter og hvordan de kan bruges i din indretning.

 

Vi tilbyder et varieret og mangfoldigt udvalg

Vi har tapeter i mange stilarter, farver, mønstre og i materialer som for eksempel papir, silke, søgræs og kork.

Udvalget spænder fra det klassiske til det ultramoderne.

Høj kvalitet af håndværk, samt et personligt og unikt udtryk er afgørende for, om tapeterne ender i vores sortiment.

Lad dig inspirere af vores arbejde

Udforsk hvordan vi har brugt tapet og vægbeklædning i et udvalg af vores projekter nedenfor

Lad os hjælpe dig

Med udgangspunkt i din personlige smag og indretning, kan vores designere hjælpe med at finde et tapet der understøtter din unikke og personlige stil.

Se flere inspirationsbilleder

I projekterne nedenfor indgår tapeter som et centralt element.

Godt håndværk skal opleves i virkeligheden

Tapet bør ses i virkeligheden. Det er godt at søge inspiration online, men tapet bør – ligesom alt andet håndværk – opleves i virkeligheden.

Det er først, når du står med tapet kollektionerne foran dig, at du kan se og fornemme kvaliteten af materialerne, trykket, farverne, mønstrene og størrelserne i designet.

 

Værd at vide om tapeter & vægbeklædning
Motiverne
Der findes mange smukke og spændende motiver på tapeter. Start med at tænke over, hvilke motiver du holder af og hvilken stemning du ønsker at skabe.
Tryk- og påføringsmetode
Det samme motiv kan syne forskelligt afhængig af hvordan det er påført. Der findes overordnet tre måder at påføre motiver på: print, tryk og pensel/håndmaling.
Dimensioner
Tapeter og vægbeklædninger fås i forskellige dimensioner. De fleste moderne tapeter leveres i ruller, men vi har også brede paneler/scener og tapeter på metermål. (wide width wallpaper)
Materialet
Tapet fås også i forskellige kvaliteter. Mest populær er tapeter og vægbeklædning i papir, men vi tilbyder også kork, søgræs, silke, vinyl mv.
Måltagning
For at estimere mængden af tapet, skal man kende væggenes dimensioner, tapetets dimensioner samt tapetets mønsterrapport. (mønsterets gentagelse)
Opsætning
Det er muligt at få et flot resultat ved at sætte tapet op DIY. Dog kan en dygtig tapetopsætter være garant for at mønstertilpasningen er perfekt, at samlinger er nærmest usynlige, at kanter er skåret skarpt og at der ingen pletter eller mærker er at finde på det færdige resultat.
Mønstre og motiver til en ny tid

Tapet-Cafe er stolte af sin in-house kollektion designet af Helene Blanche.

Tapetkollektionen er designet med udgangspunkt i et behov for motiver, der matcher en ny generations stil og formsprog.

1960’erne og 1970’ernes bød på en positiv flower power-stil med brune, orange, gule og olivengrønne toner. Her var masser af farver og mønstre i indretningen, i særdeleshed på væggene. 1980’erne, 1990’erne og 2000’ernes indtog varslede dog en anden stil, og materialer som børstet stål, glas og hvide kompositmaterialer så deres indtog i indretningen.

Farver, mønstre og det meget ornamenterede blev skubbet i baggrunden.

Det betød bl.a., at udvalget af tapeter ikke passede til den nye generation af danskere, der skulle skabe deres første hjem med møbelklassikere arvet fra forældregenerationen, f.eks. ikoner tegnet af Hans Wegner, Poul Kjærholm, Nanna Ditzel, Kaare Klint og PH. Der manglede tapeter og mønstre der passede til dette Skandinaviske formsprog.

Sammen med teamet i Tapet-Cafe, skabte Helene og Jannik derfor de motiver og mønstre de selv savnede. Motiver og mønstre der passede til arkitekturen og møbelstilen i 2000’erne. Det blev i første omgang til motiver med udgangspunkt i botanikken; grene, græs og blade, hvor skarpe silhuetter skabte et køligt, enkelt og moderne udtryk der passede til den moderne Skandinaviske designhistorie.

Sidenhen har stilen udviklet sig og der er kommet mange nye designs til.

Helene Blanche Fabrics & Wallpapers

Oplev tapeter fra Helene Blanche Fabrics & Wallpapers

Ofte stillede spørgsmål
Jeg har forelsket mit i et tapet fra Pinterest, Instagram eller et magasin. Kan I skaffe det?

Vi vil altid gerne hjælpe dig med at finde det, du leder efter. Send os gerne et billede, hvis du har fundet et tapet på Pinterest, Instagram, i et blad eller på anden vis. Så vil vi forsøge at identificere leverandør, kollektion og designnavn. Hvis vi ikke har det pågældende tapet i vores sortiment, forsøger vi at finde alternativer blandt vores mange leverandører.

Kan jeg se alle tapeter på jeres hjemmeside?

Vores egen tapetkollektion kan ses på siden www.heleneblanche.com. Vi har ikke mulighed for at vise alle de mange tusinde tapetdesigns som vi forhandler, på vores hjemmeside. Du kan dog se en liste over alle de mærker vi forhandler her på hjemmesiden. Gå på opdagelser på de respektive mærkers egen hjemmeside. Næsten alt du finder på disse sider kan vi skaffe.

Kan I hjælpe mig med at finde ud af hvilket tapet der vil være flot til mit projekt?

Ja, det er den type opgave vi er eksperter i at udføre.

Vi er passionerede omkring tapeter og vi står altid klar til at hjælpe dig med at finde den smukkeste løsning til lige netop dit projekt.

Tænk gerne over hvilke motiver du kan lide. Er det botanik, grafiske mønstre, fugle, striber? Tænk over hvilke farver du kan lide. Er det sarte pastelfarver, støvede jordfarver, kraftige mættede primærfarver eller måske monokrome paletter?

Og tag derefter fat i os.

Forhandler I håndmalet tapet?

Ja, vi forhandler håndmalet tapet fra De Gournay.

Her vælger man motivet, hvilket materiale motivet skal males på, farvepaletten mv. Dertil er det også muligt at tilpasse motivet til at gå ”udenom” døre- og vindueshuller.

Håndmalede tapeter er en eksklusiv vare med leveringstider fra ca. 2-3 måneder og priser startende fra ca. 10.000 kr. pr. panel. Håndmalede tapeter laves på bestilling til det pågældende rum.

Kan I hjælpe mig med at estimere antallet af ruller tapet jeg skal bruge?

Ja, vi kan sagtens være behjælpelige med at estimere tapetforbruget.

Vi skal bruge højden og bredden på de vægge du ønsker at tapetsere. Vi skal også vide, hvilket tapet du har valgt, da vi skal tage højde for mønsterrapporten samt rulles bredde og længde.

Vær opmærksom på, at vi kan estimere antallet af ruller, men ikke garantere det eksakte kvantum. Skrå vægge (fx trappeopgange, væg til kip, m.m.) kan være vanskeligere at estimere korrekt. Vi vil derfor altid anbefale at en fagperson på stedet regner forbruget ud. bestiller du tapet fra vores eget mærke Helene Blanche, kan overskydende ruller returneres.

Kan man selv sætte tapet op?

Vi vil altid anbefale at man kontakter en tapetopsætter eller et malerfirma med de fornødne kompetencer til at sætte tapet op.

Har du ikke kontakt til en, kan vi anbefaling flere. Vi anbefaler som udgangspunkt ikke, at du forsøger opsætningen selv. Ønsker du alligevel at forsøge, er det vigtigt at du forbereder dig godt. Bl.a. ved at læse eller se vejledninger på internettet, på YouTube, i gør-det-selv magasiner eller lignende.

Hvad er forskellen på voven og nonvoven?

Læs alt om forskellen på woven og nonwoven tapet, og hvorfor denne forskel er relevant i Værd At Vide.

Kan man sætte tekstil på væggen?

Ja, det meste tekstil kan godt monteres på væggen, som var det tapet.

Typen af tekstil og væggens beskaffenhed, definerer hvordan tekstilet skal monteres. Vi anbefaler altid en fagperson til disse opgaver. Kontakt os og hør nærmere.

Hvad koster jeres tapeter?

Prisen på tapet varierer utrolig meget fra mærke til mærke, ligesom prisen også afhænger af, om tapetet er lavet af papir, silke, vinyl, et naturprodukt som søgræs osv.

Vi er altid klar til at hjælpe dig med konkrete prisforespørgsler. Kontakt os på email og hør nærmere.

Kan jeg sætte tapet op på mit badeværelse?

Der kan være udfordringer ved at sætte tapet op i badeværelser, vådrum, køkkener, entréer og lignende. Det afhænger meget af det konkrete projekt.

Kontakt os på email og hør nærmere.

Kan jeg sætte tapet op på alle typer overflader?

Ikke alle overflader er velegnet til tapet.

Kontakt os på email med et konkret eksempel, eller forhør dig med en kompetent tapetopsætter eller maler.

Kan jeg male mit tapet over?

Ja, langt størstedelen af det tapet der er på markedet i dag kan males over. Visse typer tapet kan dog have en struktureret overflade, som stadig anes når dette males over. Nogle farver eller mønstre kan også være vanskeligere at dække med maling og har måske brug for adskillige lag.

Vi vil altid anbefale, at man undersøger muligheden for at fjerne tapet helt inden man påbegynder maling.

Kan jeg købe lim og tapetseringsudstyr hos jer?

Desværre forhandler vi ikke lim og andet udstyr der bruges til at tapetsere med. Vi anbefaler, at du forhører dig i din nærmeste velassorterede farvehandler.

Kan jeg købe mindre end én rulle tapet, fx rester eller halve ruller?

Vi sælger kun hele ruller tapet, eller de mål som en given leverandør leverer. Langt de fleste tapeter sælges i ruller, men nogle designs sælges dog pr. meter.

Besøg vores showroom og lad os vise dig hvilke.

Jeg har en rulle tapet til overs fra mit projekt, kan jeg returnere dette?

Tapetruller fra Helene Blanche Fabrics & Wallpapers kan returneres indenfor 14 dage mod fremvisning af kvittering, såfremt rullerne er ubeskadigede og uåbnede.

Tapetruller fra andre leverandører tages ikke retur.

Har I alt tapet på lager, eller er der leveringstid på dette?

Vores in-house kollektion fra Helene Blanche Fabrics & Wallpapers er næsten altid på lager.

Tapet fra alle andre leverandører skal bestilles og der må forventes en leveringstid på ca. 10-14 dage. Nogle designs kan have længere leveringstid, men vi vil oplyse dette ved bestilling.