Showroom åbent indtil 16:00
Vores in-house brand

Jannik og Helene deler en stor passion for farver og mønstre. Denne passion har sendt dem på udkig efter skønne tekstiler og tapeter i årevis.

Efter at have savnet et tekstil- og tapetbrand med et moderne, tidløst udtryk, baseret på en skandinavisk historiefortælling og æstetik, lancerede parret i 2008 deres eget in-house mærke i Tapet-Cafe.

Om

Helene Blanche er en dansk tekstildesigner kendt for sine legende, originale stof- og tapetkollektioner præget af en skandinavisk sans for detaljer og lang levetid.Helene Blanche henter sine materialer og produktion i samarbejde med en lang række selvstændige håndværkere både lokalt og internationalt. I forlængelse af sit tekstildesign producerer hun elegante indretningstilbehør såsom lampeskærme, puder, plaider og kunstværker.

Arbejdsproces og metode

Helene Blanches tilgang til design er undersøgende. Hun foretrækker at arbejde med kul, blæk og blyant, når hun tegner. For hende er der mange kontraster i en kombination af blæk og trækul: tyngdekraft, hårdhed, skrøbelighed, delikatesse, porøsitet. Ud fra skitsen laver hun en undersøgelse af, hvordan de levende former og deres forhold kan balanceres for at opnå perfektion i en komposition.

Hendes indkøb af tekstiler, stoffer, klude og blødt garn er en konstant inspiration. Det er vigtigt for hende at have en tæt dialog med sine producenter, at forske i og udvikle nye tekstiler af ædle garner og materialer, der egner sig til vævning, trykte stoffer og tapeter. Helene Blanche arbejder tæt sammen med møller, handlende og håndværkere for at producere serigrafitrykte og vævede tekstiler og tapeter af den fineste kvalitet ved hjælp af hendes egen karakteristiske farvepalet.

Helene Blanches kollektion bruger sarte fibre, såsom silke fra Italien, hør og bomuld fra Belgien, produceret af dygtige håndværkere og møller i Europa. Alle tapeter er produceret af engelske kunsthåndværkere, som fortsætter det håndværk og de færdigheder, de har opnået med at producere smukke tapeter siden 1838.

“Jeg er tiltrukket af og instinktivt fascineret af det simple: skønheden i en streg, et penselstrøg eller en dråbe blæk. Min opgave er at sammensætte disse elementer, ved hjælp af gentagelser, så der opstår et mønster. Så kommer farverne. Min arbejdsproces handler om at lade print og mønstre udfolde sig i en levende og kunstnerisk proces,” siger Helene Blanche.

Inspirationen

Inspirationen hentes fra et utal af kilder, både fortid og nutid. Helene Blanche nyder at arbejde med basale, men dog yderst sofistikerede mønstre, og hun føler sig hjemme i sfærerne mellem japansk minimalisme og avantgarde livsglæde, originalt håndværk og europæisk nyklassicisme, kubistisk kunst og historiske parisiske tekstilprøver. For eksempel; æstetikken i malerier af kunstnere som danske Wilhelm Lundstrøm og franske Fernand Léger inspirerede hende til at skabe en række små gentagne mønstre, med samme fokus på kontrast i farver og former, som de gjorde.

Kollektionerne

Helene Blanches stof- og tapetkollektioner er dybt forankret i deres designoprindelse. Hendes udforskning af, hvordan en enkelt dråbe blæk opfører sig, når den møder en overflade, gav anledning til Drop Collection, mens studiet af det “perfekte uperfekte”, fik hende til at genskabe den klassiske stribe, hvilket resulterede i kollektionen Painted Stripe. Hendes fascination af kvindelige danske vævere fra det 20. århundrede fik hende til at undersøge forholdet mellem et stykke håndsyet stof og håndtegnede prikker på linned, som blev til Stitch Collection. Hendes legende udforskning af små prikker på stof gav en observation af, hvordan et utal af prikker danner en lineær stribe med et vævet udtryk, som blev til Polka Stripe-kollektionen.

Se designs

Se de førnævnte designs nedenfor

Samarbejderne

En gensidig fascination af håndværk, levende materialer og visuel historiefortælling har gennem årene fået Helene Blanche til at indgå i en række succesfulde samarbejder med kreative kolleger inden for mode og design. Disse partnerskaber omfatter: design af skræddersyede tekstiler til den danske modedesigner Mark Kenly Domino Tan; lancerer The Mirari Lamp, med en mundblæst base og håndlavede plisserede silkelampeskærme, sammen med den danske glaskunstner Nina Nørgaard; at dække et fortryllende bord til den årlige Royal Copenhagen Julebordstradition; og designer en eksklusiv kollektion af plaider og puder til det anerkendte danske møbeldesignhus Paustian.

Udforsk samarbejderne

Se et udvalg af samarbejder nedenfor